ET PRIVILEGIUM

Å være pensjonist er vanskelig å forholde seg til. Når man har hatt et aktivt liv, er det vanskelig å sette ned tempoet, spesielt når man er i god fysisk form og liker utfordringer. Jeg makter ikke bruke ordet pensjonist, jeg bruker heller uttrykket: Jeg er fast ansatt i NAV med fri disposisjonsrett over tiden. 

Som lærer er undervisning en livsstil. Defor er det et privilegium å ha muligheter til å undervise også etter at jeg er blitt pensjonist. Det er stort behov for undervisningspersonell for invandrere. Norskopplæring er viktig for fremtidig integrering. 

Å møte mennesker fra andre kulturer gir meg mye hver eneste dag. Det er flotte mennesker som beriker hverdagen. Jeg skulle ønske mine landsmenn så verdien av å knytte kontakt med våre nye landsmenn, snakke med dem og hjelpe dem med den muntlige språkopplæring. De fleste av dem som jeg er lærer for, synes det er trist at så få nordmenn tar kontakt. De føler seg ensomme og har behov for nærhet og kontakt. Det er spennende å lære nye kulturer å kjenne.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s